Sebahagian peserta delegasi luar negara yang diraikan Tourism Selangor semalam.
AGENDA NASIONAL

80 delegasi luar negara dirai Tourism Selangor

BANGI, 6 OGOS : Kira-kira 80 delegasi yang datang dari beberapa buah negara diraikan Tourism Selangor di Taman Tema Air Bangi Wonderland, semalam. 

Eksekutif Pelancongan Fokus Tourism Selangor, Mohd Haffez Hanip berkata, antara peserta delegasi berkenaan datang dari Korea Selatan, Taiwan, Indonesia, Sri Lanka dan Afrika.

“Kesemua peserta ini adalah diantara peserta yang menyertai Selangor International Indigenous Arts Festival (SIIAF) 2019 di Taman Botani baru-baru ini.

” Tourism Selangor mahu penduduk  luar negara tahu bahawa negeri ini kaya dengan tempat menarik dan mempunyai pelbagai kemudahan,” katanya ketika ditemui SelangorKini.

Menurut Mohd Haffez, selain Taman Tema Air Bangi Wonderland, semua delegasi berkenaan  turut dibawa ke Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah dan i-City Shah Alam. 

Sementara itu, Pengurus Pemasaran Bangi Wonderland, Siti Aimi Dayana Muhamad berkata, pihaknya berbesar hati menerima kunjungan dari delegasi luar negara itu sekali gus ia membuka peluang kepada Tourism Selangor mempromosi Tahun Melawat Malaysia 2020.

“Taman Tema Air Bangi Wonderland telah tiga tahun dibuka dan kami  berbangga kerana menerima kunjungan penduduk dari seluruh negara termasuk dalam negara seperti Kelantan, Kedah, Johor dan sebagainya,” kata beliau.

Sent from my iPhone

Pengarang :