ADN SELANGOR

Pembangkang puji keputusan tambah penerima Skim Peduli Sihat

SHAH ALAM, 4 NOV: Ketua pembangkang, Rizam Ismail memuji langkah Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari atas keputusan untuk menambah jumlah penerima Skim Peduli Sihat menerusi Belanjawan #Selangor2020.

Beliau yang juga Ahli Dewan Negeri Sungai Air Tawar berkata, selepas penjajaran yang dibuat pada Jun lalu didapati jumlah penerima merosot daripada 392,798 kepada 55,277 pemegang kad.

“Namun jumlah berkenaan dinaikkan kembali dengan menambah 20,000 lagi penerima, maka saya ingin merakamkan penghargaan kepada Dato’ Menteri Besar,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ucapan perbahasan Belanjawan #Selangor2020 pada Sidang Dewan Negeri Selangor (DNS), di sini, hari ini.

Pada 1 November lalu, Amirudin mengumumkan Kerajaan Negeri akan meneruskan program Skim Peduli Sihat dengan menambah 20,000 lagi penerima menjadikan 85,000 rakyat Selangor menerima manfaat pada tahun hadapan.

Kerajaan Negeri memperuntukkan sejumlah RM42.5 juta bagi skim berkenaan sebagai usaha kerajaan yang mahu rakyat menikmati kualiti kehidupan lebih baik.


Pengarang :