ADN SELANGOR

Manfaatkan sesi ‘Malam Bertemu Penduduk’ DUN Bandar Utama

SHAH ALAM, 7 JAN: Penduduk Dewan Negeri Bandar Utama diseru untuk memanfaatkan peluang bertemu dan berurusan di pejabat Pusat Khidmatnya yang kini dibuka pada waktu malam.

Ahli Dewan Negerinya, Jamaliah Jamaluddin berkata sesi ‘Malam Bertemu Penduduk’ sudah dimulakan pada 3 Januari lalu sebagai alternatif kepada orang awam yang tidak berkesempatan membuat urusan di pejabat terbabit pada waktu siang.

“Inisiatif membuka sesi bertemu penduduk pada waktu malam bertujuan untuk memudahkan urusan orang awam, justeru semua penduduk dialu-alukan hadir pada sesi malam yang dibuka dari jam 8 hingga 10 malam pada Jumaat minggu pertama setiap bulan,” katanya ketika kepada SelangorKini.

Dalam perkembangan lain, Jamaliah turut mengalukan inisiatif berkenaan diikuti oleh wakil rakyat lain untuk dipertimbangkan pelaksanaannya di kawasan masing-masing.

“Boleh laksanakan percubaan terlebih dahulu dan buat keputusan selepas itu untuk kerapkan atau tidak berdasarkan permintaan penduduk,” katanya.

Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) Bandar Utama dibuka pada waktu malam mulai 3 Januari lalu bagi memudahkan orang ramai yang tidak berkesempatan membuat urusan pada waktu siang.

Sesi ‘Malam Bertemu Penduduk’ di Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat itu dibuka dari jam 8 hingga 10 malam pada Jumaat minggu pertama setiap bulan.


Pengarang :