Ahli Dewan Negeri Subang Jaya Michelle Ng (dua dari kiri) bersama tetamu lain memegang plakad Karnival Kerjaya Peringkat Subang Jaya di hadapan Sekolah Kebangsaan Sri Subang Jaya, Subang Jaya pada 7 November 2020. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

Karnival Kerjaya Subang Jaya dijadual semula pada 8 Disember

SHAH ALAM, 23 NOV: Karnival Kerjaya Subang Jaya ditangguhkan ke 8 Disember berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang berkuatkuasa sehingga 6 Disember.

Ahli Dewan Negeri, Michelle Ng berkata program yang dijadual berlangsung pada 19 hingga 21 November lalu itu menerima lebih 500 permohonan.

“Program sepatutnya dijalankan minggu lalu namun disebabkan PKPB dilanjutkan, ia ditangguh ke 8 hingga 10 Disember ini.

Michelle Ng menjawab pertanyaan media dalam suatu program kebajikan di SS14, Subang Jaya pada 7 November 2020. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI

“Walaupun secara dalam talian. Penangguhan terpaksa dibuat kerana tidak mahu tarikh temu duga fizikal terlalu jauh dengan temu duga dalam talian. Jadi kita tetapkan temu duga fizikal pada 19 Disember,” katanya kepada SelangorKini hari ini.

Susulan itu, Michelle menggalakkan orang ramai memanfaat program yang menawarkan lebih 1,200 peluang pekerjaan melibatkan kira-kira 60 majikan.

“Individu yang tidak mahir dengan konsep maya boleh hadir ke temu duga fizikal. Kita akan bantu mereka,” katanya.

Karnival dengan kerjasama Majlis Bandaraya Subang Jaya dan beberapa syarikat itu dijalankan bagi mengatasi masalah pengangguran serta membantu individu hilang kerja mempunyai sumber pendapatan.


Pengarang :