Selangorkini
AGENDA NASIONAL

Sembilan lokasi di KL terjejas banjir dikecuali bayar bil air Januari

KUALA LUMPUR, 4 JAN: Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) memberikan pengecualian bayaran bil bagi Januari 2022 kepada pelanggan akaun Domestik (Kod Tarif 10) di sembilan kawasan di ibu negara yang terkesan akibat bencana banjir baru-baru ini.

Air Selangor dalam satu kenyataan berkata, antara kawasan yang layak menerima pengecualian bayaran bil itu ialah Kampung Pasir, Jalan Batu Bata dan Jalan Rahmat (berhampiran WTC KL), Jalan Raja Chulan, Kampung Chubadak, Kampung Delima, Kampung Kasipillay, Kampung Kolam Air, Lorong Jambu Laut, dan Lorong Raja Mahadi.

Menurut Air Selangor, pelanggan yang berada di kawasan-kawasan yang terjejas banjir akan menerima pengecualian itu secara automatik bagi tempoh satu bulan yang tidak memerlukan mereka untuk mengisi atau menghantar sebarang borang kepada syarikat pembekal air itu.

“Sepanjang tempoh pengecualian bayaran ini, bil air bulanan akan terus dikeluarkan oleh Air Selangor. Namun begitu, para pelanggan yang layak menerima pengecualian bayaran bil air tidak perlu membuat sebarang bayaran bagi tempoh yang telah dinyatakan,” katanya.

Menurut kenyataan itu, Air Selangor memahami kesulitan yang dialami oleh para pelanggan yang terkesan dengan insiden banjir dan berharap bantuan itu akan sedikit sebanyak meringankan beban mereka.

-BERNAMA


Pengarang :