NASIONAL

Sambutan Hari Kebangsaan 2018: Beberapa jalan utama di Putrajaya ditutup

KUALA LUMPUR, 25 OGOS: Beberapa jalan utama di Putrajaya akan ditutup dan dilencongkan secara berperingkat bermula Ahad ini sehingga 31 Ogos sempena acara raptai serta sambutan Hari Kebangsaan 2018.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Seri Mazlan Lazim berkata lencongan serta penutupan jalan akan dibuat bermula 6 pagi sehingga acara selesai.

Beliau berkata jalan terlibat ialah Laman Perdana, Persiaran Perdana, Lebuh Wawasan, Lebuh Saujana, Lebuh Bestari, Lebuh Setia, Jalan Perpaduan, Jambatan Wawasan, Jalan Pembangunan, Jalan Kemerdekaan dan Jalan T. A. Rahman.

“Lebih kurang 6,000 lot parkir awam disediakan dan bagi memudahkan orang ramai untuk ke lokasi sambutan serta terdapat bas ulang-alik yang disediakan di zon tertentu untuk mengambil dan menurunkan penumpang.

“Sambutan ini akan dimeriahkan dengan perbarisan serta perarakan aset-aset Polis Diraja Malaysia, Angkatan Tentera Malaysia serta agensi lain dan dijangka 300,000 orang akan hadir,” katanya dalam satu kenyataan.

Selain itu, beliau berkata 1,351 pegawai dan anggota polis ditugaskan mengawal keselamatan dan lalu lintas sempena sambutan Hari Kebangsaan 2018 di Putrajaya.

SUMBER: BERNAMA


Pengarang :