Selangor upaya sedia peruntukan khas atasi kes pangsapuri | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

Selangor upaya sedia peruntukan khas atasi kes pangsapuri

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 19 MAC: Kerajaan Negeri berupaya menambah beberapa peruntukan khas kepada pangsapuri kos rendah jika membabitkan kes-kes yang memerlukan perhatian khusus, kata Amirudin Shari.

Dato’ Menteri Besar itu berkata, bagaimanapun pihaknya masih menunggu maklum balas daripada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) berhubung sebarang peruntukan khas untuk menaiktaraf pangsapuri kos rendah dan sederhana di Selangor.


Namun, katanya kerjasama antara Kerajaan Negeri dengan KPKT tetap berjalan seperti biasa walau tiada sebarang peruntukan khas.

“Kita percaya, kita akan dapat menambah beberapa peruntukan khas yang boleh dibincangkan atas sesuatu kes melibatkan rumah kos rendah atau sederhana rendah.

“Setakat ini, Kerajaan Negeri masih menunggu maklum balas daripada KPKT untuk menyalurkan sebarang peruntukan khas untuk aktiviti menambah baik serta menaiktaraf apartmen-apartmen kos rendah dan kos sederhana rendah di Selangor bagi tahun ini” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab pertanyaan mulut yang dikemukakan Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Lanjan, Elizabeth Wong berkaitan peruntukan Skim Ceria dan bantuan menaiktaraf pangsapuri kos rendah di Selangor.

Dalam jawapan sama, Amirudin memaklumkan Kerajaan Negeri memperuntukkan RM10 juta bagi meneruskan Skim Ceria untuk tahun 2019.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next