AGENSI SELANGOR

Pertandingan video pendek untuk pengguna Selangor Tutor

SHAH ALAM, 29 APRIL: Yayasan Selangor menganjurkan Pertandingan Video Pendek Terbaik ‘Portal E-Learning selangortutor.com’ yang terbuka kepada murid serta pelajar sekolah di negeri ini.

Menerusi hantaran di Instagramnya hari ini, penyelaras Selangor Tutor tersebut berkata peserta terlebih dahulu perlu mendaftar di selangortutor.com dan mengikuti Facebook serta Instagram (IG) Yayasan Selangor.

“Muat naik video kreatif anda di IG dan tag (menanda) IG Yayasan Selangor mengenai apa-apa paparan animasi, pandangan dan lakonan tentang kelebihan penggunaan portal selangortutor.com.

“Sertakan tanda pagar #ContestSelangorTutor semasa memuat naik video dan video paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang,” katanya.

Ia membabitkan dua kategori iaitu terbuka kepada murid sekolah kebangsaan dan rendah serta pelajar sekolah menengah di negeri ini dengan penyertaan dibuka sehingga jam 11.59 malam, 3 Mei 2020.

Laman web Selangor Tutor menyediakan lebih 130,000 soalan latih tubi mengikut piawaian kurikulum Kementerian Pendidikan Malaysia.

Inisiatif hasil kerjasama Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) dan Yayasan Selangor itu adalah antara intipati Pakej Rangsangan Selangor Prihatin.


Pengarang :