EXCO Kerajaan Tempatan Ng Sze Han mengedarkan pelitup muka guna semula dan cecair pembasmi kuman kepada pengunjung Pasar Pagi Taman Kinrara 3, Puchong pada 23 Oktober 2020. Foto: Facebook Ng Sze Han
AGENDA NASIONAL

EXCO puas hati pengunjung pasar pagi patuh SOP, galak guna e-dompet

SHAH ALAM, 24 OKT: EXCO kerajaan tempatan berpuas hati dengan pematuhan tatacara operasi piawai (SOP) oleh pengunjung ketika melawat Pasar Pagi Taman Kinrara 3, Puchong, semalam.

Ng Sze Han berkata masyarakat sudah membiasakan diri dengan SOP terutama amalan pemakaian pelitup muka ketika berada di kawasan awam selain berharap penggunaan e-dompet lebih meluas selepas ini.

“Hasil tinjauan mendapati orang awam rata-rata telah membiasakan diri dengan pematuhan SOP serta (memahami) kempen BELI iaitu beratur, kerapkan (guna) e-dompet, lajukan pembelian dan imbas Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah),” katanya ketika dihubungi.

Beliau menjelaskan syarikat pengendali e-dompet juga giat mempromosikan norma baharu kaedah pembayaran tanpa tunai di pasar pagi dan malam bagi mengurangkan sentuhan ketika berurusan.

Dalam tinjauan sama, Sze Han yang juga Ahli Dewan Negeri (ADN) Kinrara turut mengedarkan pelitup muka guna semula dan cecair pembasmi kuman kepada pengunjung.


Pengarang :