Petugas kesihatan mengusung jenazah mangsa Covid-19 untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Selatan di Presint 20, Putrajaya pada 25 Jun 2021. Foto BERNAMA
PBTSELANGOR

250 maut akibat Covid-19 di Sepang sejak pandemik melanda

SEPANG, 25 SEPT: Sebanyak 250 kes kematian akibat Covid-19 direkodkan di daerah ini sejak penularan pandemik, kata yang dipertua Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang).

Sebahagian besar angka kematian dicatatkan di Dengkil (170), Sepang (51) manakala Labu (39), menurut Datuk Abd Hamid Hussain dalam sidang media hari ini.

Beliau berkata sebanyak 36,925 kes wabak turut direkodkan di Sepang dalam tempoh sama.

“Saya berharap pengunjung dari luar Sepang berhati-hati ketika berkunjung ke daerah ini dan mengamalkan kawalan kendiri dengan mematuhi tatacara operasi piawai (SOP),” katanya.

Abd Hamid berkata kapasiti penguat kuasa turut ditingkatkan bagi memantau lokasi tumpuan seperti Bagan Lalang dengan kerjasama pelbagai agensi bagi memastikan pengunjung mematuhi SOP.

“Saya minta kerjasama semua pihak untuk mematuhi SOP secara kendiri tanpa menunggu penguatkuasaan pihak berkuasa demi membendung penularan Covid-19,” katanya.

 


Pengarang :