Petugas kesihatan memberi suntikan pelalian kepada peserta Vaksin Selangor (Selvax) bergerak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam pada 21 September 2021. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

Selvax bergerak DUN Kinrara pada Isnin, sedia 350 dos

SHAH ALAM, 25 SEPT: Sebanyak 350 dos pelalian Covid-19 disediakan pada program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak DUN Kinrara yang berlangsung Isnin ini.

Wakil rakyat Ng Sze Han berkata suntikan terbuka kepada semua individu termasuk warga asing yang berusia 18 tahun ke atas.

Program dijalankan di Dewan Serbaguna Taman Kinrara 1, Puchong dari jam 9 pagi hingga 3 petang.

“Sila pastikan anda memuat turun aplikasi SELangkah (Langkah Masuk Dengan Selamat) dan membawa kad pengenalan atau pasport bagi yang bukan warganegara,” katanya di Facebook.

Hari ini program bagi memastikan tiada penduduk Selangor tercicir daripada vaksinasi diadakan di Dewan Komuniti Damansara Damai dan Kampung Chempaka Basketball Court, Bandar Utama.

Program percuma anjuran Kerajaan Negeri itu berjalan sejak 12 September lalu di seluruh DUN dan parlimen secara berperingkat.

Pakej Kita Selangor 2.0 yang diumumkan pada 9 Jun memperuntuk sebanyak RM200 juta untuk menjayakan Selvax Komuniti dan Selvax Industri yang akan memanfaatkan jutaan penduduk negeri ini.


Pengarang :