Pemandangan udara di sekitar kawasan Plaza Tol Jalan Duta di bawah kendalian PLUS. Foto BERNAMA
AGENDANASIONAL

PLUS: Lorong kiri, kecemasan antara Tapah-Bidor ditutup lima hari

IPOH, 23 JUN: Lorong kiri dan kecemasan antara Tapah ke Bidor di Kilometer (KM) 338.20 hingga KM 339.25 arah selatan di Lebuhraya Utara-Selatan akan ditutup selama lima hari bermula 27 Jun hingga 1 Julai.

Plus Malaysia Berhad (PLUS) dalam kenyataan hari ini memaklumkan penutupan laluan kepada semua kenderaan itu berikutan pelaksanaan kerja-kerja penyelenggaraan jalan.

Menurut PLUS, lorong kanan di 338.20 hingga KM 339.25 (arah Selatan) masih boleh dilalui oleh semua kenderaan manakala penggunaan laluan kecemasan akan diaktifkan secara berkala bergantung kepada keperluan semasa.

“PLUS mengutamakan keselamatan dan keselesaan di lebuh raya dan secara berterusan melakukan pelbagai usaha dan inisiatif untuk meningkatkan kedua-dua aspek tersebut.

“Pelanggan yang menghala ke selatan dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini melalui paparan CCTV yang disediakan,” menurut kenyataan itu.

Pelanggan juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papantanda trafik serta arahan yang dikeluarkan oleh kakitangan PLUS ketika melalui kawasan terbabit, menurut kenyataan itu.

Pelanggan lebuh raya boleh menghubungi PLUSLine di 1800-88-0000 untuk mendapatkan maklumat trafik atau sekiranya ingin mendapatkan bantuan apabila berlaku kecemasan.

– BERNAMA


Pengarang :