Komited bantu Persekutuan sedia rumah mampu milik | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Komited bantu Persekutuan sedia rumah mampu milik

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 8 JAN: Kerajaan Negeri komited bergandingan bahu bersama Kerajaan Persekutuan bagi melaksanakan agenda perumahan mampu milik untuk rakyat.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari melalui kenyataan di laman facebook rasminya berkata, atas sebab itu, beliau turut menghadiri Mesyuarat Majlis Rumah Mampu Milik Negara bersama barisan kepimpinan negara, pagi tadi.


“Mesyuarat berkenaan dipengerusikan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Putrajaya,” katanya.

Mesyuarat itu turut dihadiri Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail; Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Zuraida Kamaruddin; Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli Dr Xavier Jayakumar.

Sementara itu, Zuraida berkata, mesyuarat terbabit adalah langkah penting bagi memastikan perancangan pembinaan rumah bagi golongan pertengahan (M40) dan rendah (B40) berjalan lancar.

“KPKT akan mempertingkatkan lagi usaha dan langkah untuk membina 1 juta rumah mampu milik dalam tempoh 10 tahun akan datang,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next