Dato’ Seri Amirudin Shari berucap pada Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN cabang Gombak di Dewan Beringin, Seri Gombak pada 11 April 2021. Foto Facebook Amirudin Shari
AGENDA NASIONAL

Pengurusan cabang penting untuk menangi pilihan raya

GOMBAK, 11 APRIL: Tadbir urus yang sistematik membuktikan tiada satu cabang Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) di Selangor terbubar.

Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Selangor berkata meskipun kehilangan beberapa wakil rakyat dalam parti tersebut, namun pentadbiran di setiap cabang tidak terjejas sebaliknya berjalan lancar.

“Walaupun ketua cabang, ahli cabang, ahli parlimen keluar tetapi cabang itu masih lagi kekal sama. Disebabkan kita susun (pengurusan) dengan baik, tidak ada satu cabang pun yang terbubar… Itu yang pentingya.

“Namun suka saya ingatkan, kita tidak boleh kalah dalam mengkordinasi pengurusan dengan baik kerana kebenaran yang tak tersusun akan tewas kepada kejahatan tersusun,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Mesyuarat Agung Tahunan KEADILAN cabang Gombak di Dewan Beringin, Seri Gombak di sini hari ini.

Amirudin yang juga Dato’ Menteri Besar berkata prinsip perjuangan tegas dalam KEADILAN adalah perkara induk yang harus dikekalkan setiap ahli.

“Faktor inilah yang mendorong 80 peratus ahli KEADILAN di negeri ini kekal setia berjuang dalam menggerakkan reformasi parti,” katanya lagi.


Pengarang :