NASIONAL SUKANKINI

Frostfire komited harum nama negara

OLEH SHAFIQQUL ALIFF

SHAH ALAM, 10 APRIL: Skuad Kebangsaan E-Sukan, FrostFire akan berlepas ke Belgium bagi berentap dalam Charleroi Esports menerusi acara Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), pada 12 hingga 14 April ini.

Frostfire akan menggantikan slot pasukan B.O.O.T dream[S]cape dari Singapura selepas pasukan itu menarik diri daripada kejohanan terbabit.

Ketua Frostfire, Nor Aiman Nor Azham, 26, berkata pihaknya merasa teruja kerana ia kali pertama pasukan itu akan bersaing di Eropah.

“Kami yakin dan komited untuk mempamerkan aksi terbaik serta membawa pulang gelaran juara, sekali gus mengharumkan nama Malaysia.

“Kami sudah membuat persiapan daripada segi fizikal dan mental serta membuat kajian terhadap pasukan lawan bagi mengenali strategi serta taktikal pasukan lawan,” katanya.

Pasukan itu dianggotai Aiman “aimaNNN” Azham, Ashraf “acAp” Firdaus, Shamir “Subbey” Zaman, Mohd “Avirity” Arsad dan Affiq “Nutr1xNTC” Affendy.

Frostfire akan menentang skuad gergasi seperti Virtus.Pro, G2 dan Vitality bagi merebut hadiah wang tunai USD113,000 (RM461,000).


Pengarang :