Tangkap layar video yang merakamkan kepedulian Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bertindak turun dari kenderaan rasmi untuk memeriksa keadaan seorang mangsa kemalangan di Lebuhraya ELITE, pada 31 Ogos 2019. Sumber Instagram Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Agong turun kenderaan periksa mangsa kemalangan

SHAH ALAM, 31 OGOS: Sikap keprihatinan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, tidak dapat dinafikan lagi apabila kali ini Seri Paduka bertindak turun dari kenderaan rasmi untuk memeriksa keadaan seorang mangsa kemalangan, berhampiran persimpangan USJ, Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE), petang ini.

Perkara itu dikongsikan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam laman sosial Instagramnya kira-kira pukul 6.00 petang ini.

Berdasarkan perkongsian itu, Sultan Abdullah dilaporkan dalam perjalanan pulang selepas manghadiri program ‘Anak-anak Malaysia Walk 2019’ di Eco Ardence di Setia Alam di sini.

Mangsa berkenaan, seorang wanita, dilaporkan mengalami kecederaan ringan apabila kenderaannya terbabas dan terbalik di laluan kanan lebuh raya itu.

Menerusi perkongsian itu juga, Seri Paduka kemudian menitahkan polis pengiring menghantar mangsa ke hospital untuk mendapatkan rawatan susulan.

Jun lepas, Sultan Abdullah turut membantu mangsa kemalangan di Putrajaya ketika dalam perjalanan menghadiri Mesyuarat Pra-Kabinet dengan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di Istana Melawati.

– BERNAMA


Pengarang :