Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA)
PBT SELANGOR

Segera bayar cukai taksiran

SHAH ALAM, 15 JAN: Semua pemegang harta di kawasan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) diingatkan supaya membayar cukai taksiran, kata ketua bahagian korporat dan perhubungan awamnya.

Shahrin Ahmad berkata langkah itu membantu MBSA untuk menguruskan kutipan sampah domestik, pembersihan kawasan dan menyelenggara infrastruktur awam.

“Kutipan cukai ini juga membantu MBSA untuk menguruskan Shah Alam dengan lebih cekap dan efisien, sekali gus memberi keselesaan, kesejahteraan dan keharmonian hidup masyarakat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata pihaknya menyediakan 10 saluran pembayaran antaranya kaunter utama Wisma MBSA, pejabat cawangan MBSA di Kota Kemuning, Sungai Buloh dan Setia Alam, semua kaunter pihak berkuasa tempatan, pejabat tanah dan daerah serta pejabat pos.

Shahrin berkata pemegang harta yang menjelaskan cukai taksiran bagi penggal pertama 2020 sebelum atau pada 29 Februari berpeluang mendapat payung eksklusif MBSA secara percuma.

“Pembayar cukai yang layak mendapatkan cenderahati eksklusif perlu menjelaskan cukai taksiran untuk tempoh setahun 2020 dan tiada tunggakan dengan jumlah cukai taksiran tahunan tidak kurang RM100,” katanya.


Pengarang :