Khairuddin Othman beramah mesra pada Program Sumbangan Raya kepada Bekas-Bekas Atlet dan Atlet PARA sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri di Lobi MSNS Seksyen 7, Shah Alam pada 21 Mei 2020. Foto REMY ARIFIN SELANGORKINI
EXCO SELANGOR

200 bekas, atlet para negara terima sumbangan raya

SHAH ALAM, 21 MEI: Kerajaan Negeri menyalurkan sumbangan kuih dan duit raya kepada kira-kira 200 bekas atlet dan atlet para negara yang kurang bernasib baik susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kata EXCO sukan.

Khairuddin Othman berkata pemberian sempena Aidilfitri itu juga sebagai penghargaan kepada mereka dan simbolik bahawa Selangor tidak pernah meminggirkan walaupun sudah bergelar bekas atlet.

“Kita menghargai jasa bekas atlet dan atlet para yang pernah mengharumkan nama Selangor dan Malaysia, jadi sumbangan ini diharap mampu mengembalikan keceriaan mereka menyambut ketibaan Syawal,” katanya pada Program Ziarah Kasih Aidilfitri di Lobi Majlis Sukan Negeri (MSN) Selangor di sini hari ini.

Kesemua atlet menerima sumbangan adalah bernaung di bawah Persatuan Sukan dan Rekreasi Orang Kurang Upaya (Pesron), Persatuan Sukan Orang Pekak Malaysia (MsDeaf), Persatuan Orang Buta Selangor (Pesrob) dan Yayasan Kebajikan Atlet Kebangsaan (Yakeb).

Sesi ziarah dan penyerahan sumbangan diadakan dua hari di beberapa lokasi termasuk Lobi MSN Selangor, Shah Alam, Ibu Pejabat Persatuan Orang Buta Malaysia (MAB) Brieckfields, Kuala Lumpur dan Ibu Pejabat Yakeb, Bukit Kiara.


Pengarang :