Pengunjung Taman Tasik Shah Alam Seksyen 3 mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sewaktu beriadah di taman permainan itu dengan mengamalkan penjarakan sosial bagi mencegah penularan Covid-19 pada 26 Mei 2020. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
BERITA UTAMA PBT SELANGOR

Taman awam MBSJ dibuka kepada pengunjung mulai 1 Oktober

SHAH ALAM, 25 SEPT: Taman awam di bawah pentadbiran Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) dibuka kepada orang ramai mulai 1 Oktober depan.

Pembukaan itu selaras peralihan Selangor kepada fasa dua Pelan Pemulihan Negara mulai 10 September lalu yang membenarkan aktiviti sukan dan riadah secara individu di kawasan terbuka mengikut tatacara operasi piawai (SOP).

Taman-taman itu dibuka bermula jam 6 pagi hingga 10 malam dan penggunaan kemudahan alatan senaman serta permainan kanak-kanak dibenarkan.

Maklumat mengenai SOP penuh PPN boleh diakses di laman sesawang Majlis Keselamatan Negara (MKN) www.mkn.gov.my dan media sosial rasmi MBSJ.

Taman awam di bawah pentadbiran MBSJ ditutup kepada orang ramai pada 1 Jun lalu susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

 


Pengarang :