Pegawai kesihatan menjalankan tugas di asrama pekerja wanita syarikat sarung tangan Top Glove di Meru pada 23 November 2020. Foto BERNAMA
AGENSI SELANGOR

JKNS: Hulu Langat sumbang kes Covid-19 tertinggi di Selangor

SHAH ALAM, 28 DIS: Hulu Langat menjadi penyumbang kes Covid-19 tertinggi di Selangor semalam apabila merekodkan 119 jangkitan.

Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) berkata 64 kes dikesan di mukim Semenyih, Kajang (28), Cheras (14), Ampang (12) dan Hulu Langat (satu).

Menurutnya, Klang pada kedudukan kedua mencatat 85 kes iaitu mukim Klang (59) dan Kapar (26).

“Sebanyak 56 kes di Petaling membabitkan mukim Petaling (23), Damansara (22), Sungai Buloh (tujuh) dan Bukit Raja (empat).

“Gombak merekodkan 42 jangkitan dengan 24 daripadanya di mukim Batu, Rawang (sembilan), Hulu Kelang dan Setapak masing-masing empat serta Kuang (satu),” katanya di Facebook.

Agensi menjelaskan sebanyak 36 kes dikenal pasti di Kuala Langat iaitu mukim Telok Panglima Garang (16), Tanjung Dua Belas 1 (10), Bandar (lima), Kelanang (empat) dan Morib (satu).

Katanya, Kuala Selangor mengumpul jumlah kes sama iaitu 11 di mukim Jeram, Tanjung Karang (10), Ijok (tujuh), Kuala Selangor (enam) dan Api-Api (dua).

“Sebanyak 10 kes dicatatkan di Sepang, tujuh jangkitan di Hulu Selangor dan Sabak Bernam (satu),” katanya.


Pengarang :