Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Amirudin Shari (tengah) ketika menghadiri majlis berbuka puasa bersama agensi dan jabatan daerah Gombak di Pejabat Tanah dan Daerah Gombak pada 9 April 2022. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENDA AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

300 warga kerja agensi, jabatan di Gombak berbuka puasa bersama MB

GOMBAK, 9 APRIL: Seramai 300 warga kerja pelbagai agensi dan jabatan di daerah ini dirai dalam majlis berbuka puasa bersama Dato’ Menteri Besar, hari ini.

Majlis yang diadakan di Pejabat Daerah dan Tanah Gombak di sini bermula pada jam 6.45 petang tadi.

Pada majlis berkenaan Dato’ Seri Amirudin Shari turut menyerahkan sumbangan RM5,000 kepada 16 kelab sukan dan kebajikan jabatan.

Antara kelab itu adalah Pejabat Daerah dan Tanah Gombak, Majlis Perbandaran Selayang, Majlis Perbandaran Ampang Jaya, Jabatan Kerja Raya Gombak, Jabatan Pengairan dan Saliran Gombak, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh, IPD Ampang Jaya, IPD Gombak dan Angkatan Pertahanan Awam Gombak.

Turut menerima bantuan RM5,000 adalah Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Rawang, BBP Selayang, Pejabat Agama Islam Gombak, Pejabat Kesihatan Gombak, Jabatan Penerangan Gombak, Jabatan Kebajikan Masyarakat Gombak dan Pejabat Rela Gombak.

Terdahulu, Amirudin turut meluangkan masa meninjau keadaan di bazar Ramadan Selayang Baru di sini dan turut mengagihkan bubur lambuk serta kurma kepada pengunjung dan peniaga.

Beliau kemudiannya menunaikan solat tarawih di Masjid Jamiatus Solahiah, Sungai Tua di sini.

 


Pengarang :